2012. december 3., hétfő

Hazugság?



Mottó: "Nem hazudtam, de nem bontottam ki az igazság minden részletét." (Gyurcsány Ferenc)
Vajon szabad hazudnia egy kereszténynek? Jehova Tanúi ravasz módon inkább így teszik fel a kérdést: "Hazugság-e ha nem mondjuk ha nem mondjuk el az igazságot "illetékteleneknek"?" Költői kérdés, hogy vajon kik ezek a bizonyos illetéktelenek az Őrtorony nézőpontjából. Lássuk hogyan válaszolnak saját kérdésükre:

"...nem minden valótlanság hazugság...", "...figyelembe kell venni, hogy jogában áll-e mindent tudnia annak, aki az információt kéri.", "...nem illette meg őket minden részlet...", "...nem is mondott el mindent, hogy minél kevésbé tudjanak [...] ártani. Ez nem volt hazugság..." (Őrtorony 2007 2/1)
A "hűséges tanúnak" nem "kötelessége mindent elmondani azoknak, akik valamilyen módon ártani akarnak Jehova népének.", "...nem tártak fel bizonyos tényeket azok előtt, akik nem imádták Jehovát...", "Jézus Krisztus maga sem mondta el a teljes igazságot..." (Őrtorony 2004 11/15)
"...az, hogy szavahihető személyek vagyunk, még nem jelenti, hogy kötelesek vagyunk kifecsegni minden információt bárkinek...", "...a gonosz szándékú egyéneknek talán nincs joguk tudni bizonyos dolgokat. A keresztények tudják, hogy a világ ellenséges érzülettel viseltetik irántuk.", "Jézus nem mindig mondta el a teljes igazságot...", "...éles elméjűek és óvatosak voltak, amikor lehetséges ellenségekkel álltak szemben... utánzásra méltók..." (Ébredjetek 2000 2/8)
A megtévesztés alkalmazása a veszélyben lévő Tanúk védelmére és, hogy a potenciális megtérőket "Isten szervezetébe" tereljük, nem tekinthető hazugságnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése